Το εναλλακτικό μιλφέιγ για τους λάτρεις της σοκολάτας
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το κλασικό γλυκό με κρέμα σοκολάτας και τραγανή βάση από φύλλα σφολιάτας.
Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 800 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 κρόκους
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ. καφέ, στιγμιαίο
- 20 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για τη βάση
- 650 γρ. φύλλα σφολιάτας
- ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα
- φράουλες
- φύλλα δυόσμου
- φύλλα σφολιάτας, τριμμένα
- κακάο
- ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com