Το αλεύρι ζέας προέρχεται από μέτριο δίκοκκο σιτάρι και θεωρείται πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, το αλεύρι ζέας περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, ασβέστιο και φλαβονοειδή και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ψωμί.
Υλικά:
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 30 γρ. μέλι
- 500 γρ. αλεύρι ζέας, + έξτρα για το αλεύρωμα του πάγκου
- 50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
- 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ελιές
- ελαιόλαδο
- ξίδι βαλσάμικο
- φύλλα θυμαριού
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com