Ελληνικό καλτσόνε με ντομάτα, φέτα και ρίγανη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε το πιο νόστιμο calzone με χειροποίητη ζύμη και μεσογειακά υλικά: ντομάτα, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 ντομάτες
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη
  • θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved