Κοτόπουλο γεμιστό με σπιτική πέστο - Εύκολο και νόστιμο φαγητό
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υπέροχο, ζουμερό κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα πέστο και ψητά λαχανικά με ξίδι βαλσάμικο.
Υλικά:
Για το πέστο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το κοτόπουλο
- 1.000 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα λαχανικά
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetertzikis.com