Φοκάτσια με σταφύλι και δεντρολίβανο για όλες τις ώρες της ημέρας
Mία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Εύκολη ιταλική συνταγή για ένα λεπτό ψωμί παρόμοιο με τη ζύμη για πίτσα. Ο συνδυασμός δεντρολίβανου και σταφυλιού είναι απλά απίθανος.
Υλικά:
- 180 ml νερό
- 2 κ.σ. γάλα, 3,5%
- 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 1/4 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. σταφύλια
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο, φρέσκο
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. αλάτι, χοντρό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com