Καλοκαιρινή συνταγή: Φαρφάλες με τόνο, ελιές και κάππαρη
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό, ελαφρύ φαγητό για όλη την οικογένεια σε λιγότερο από μία ώρα: πεντανόστιμες φαρφάλες με τόνο, κάππαρη και ελιές.
Υλικές:
Για την κάππαρη
- 220 ml γάλα, 3,5%
- 4 κ.σ. κάππαρη
- πιπέρι
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι
Για τις φαρφάλες
- 400 γρ. φαρφάλες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 390 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
- θυμάρι
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο, προαιρετικά
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com