Η συνταγή του Άκη για σαρδέλες... παντρεμένες

Καλοκαιρινό φαγητό έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα.

Τα ψάρια είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών οξέων και πλούσια σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Μία πολύ εύκολη συνταγή που δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα για να τη φτιάξετε είναι αυτή του Άκη για σαρδέλες ψητές στον φούρνο, γεμιστές με ντομάτα και μυρωδικά.

Υλικά:

  • 500 γρ. σαρδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 ντομάτα, μεγάλη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το λαδολέμονο

  • 30 γρ. μουστάρδα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved