Εύκολη συνταγή για σπιτικό και αρωματικό ψωμί με καρότα και μπαχαρικά, και επικάλυψη με τυρί κρέμα.
Υλικά:
- 3 αβγά, μέτρια
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 230 γρ. καρότα
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 230 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα κόλιανδρου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com