Η συνταγή του Άκη για το κλασικό σιροπιαστό ινδοκάρυδο

Ένα πεντανόστιμο γλυκό με γεύση και άρωμα καρύδας.

Η συνταγή του Άκη για το κλασικό σιροπιαστό ινδοκάρυδο

Φτιάξτε και εσείς το κλασικό σιροπιαστό ινδοκάρυδο ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή του Άκη και απολαύστε το για επιδόρπιο ή με τον απογευματινό σας καφέ.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 85 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά, μεγάλα

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 470 ml νερό
  • 1 φέτα λεμόνι
  • καρύδα, τριμμένη, για το πασπάλισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetertzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved