Η συνταγή του Άκη για το κλασικό σιροπιαστό ινδοκάρυδο
Ένα πεντανόστιμο γλυκό με γεύση και άρωμα καρύδας.
Φτιάξτε και εσείς το κλασικό σιροπιαστό ινδοκάρυδο ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή του Άκη και απολαύστε το για επιδόρπιο ή με τον απογευματινό σας καφέ.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 85 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αβγά, μεγάλα
Για το σιρόπι
- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 470 ml νερό
- 1 φέτα λεμόνι
- καρύδα, τριμμένη, για το πασπάλισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetertzikis.com