Σουφλέ με μαρμελάδα φράουλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Φτιάξτε κι εσείς εύκολα και σε λιγότερο από μία ώρα το ιδιαίτερο σουφλέ του Άκη με μαρμελάδα φράουλα, κρέμα πατισερί και ζάχαρη άχνη. Τα παιδιά αλλά και εσείς θα το λατρέψετε!

Υλικά:

Για την κρέμα πατισερί

  • 4 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. γάλα
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σουφλέ

  • 4 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σύνθεση

  • 180 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
  • 20 γρ. βούτυρο, για τα ράμεκιν
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved