Ψητά λαχανικά με ταχίνι και πέστο από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Φτιάξτε ένα υπέροχο ορεκτικό με ψητά καρότα, πατάτες, κολοκύθα, μυρωδικά και μία ιδιαίτερη σάλτσα με ταχίνι και πέστο.
Υλικά:
- 400 γρ. καρότα, καθαρισμένα
- 500 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη
- 1 φινόκιο
- 400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
- 400 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
- 700 γρ. κολοκύθα, χωρίς φλούδα και σπόρια
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχινιού
- 100 γρ. ταχίνι
- 60 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com