Αφράτο κέικ με σιρόπι και μπαχαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα ιδιαίτερο κέικ με πλούσια γεύση και άρωμα.
Φτιάξτε έναν ιδιαίτερο κέικ με μπόλικα μπαχαρικά και μυρωδάτο σιρόπι με ξύσμα πορτοκαλιού.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 στικ κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 στικ κανέλα
- 1 λοβό βανίλιας
- 8 κόκκους πιπεριού
- 2 κ.σ. μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 50 ml λικέρ πορτοκάλι
Για το κέικ
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 175 ml γάλα
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 2 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetertzikis.com