Παραδοσιακή φανουρόπιτα - Φτιάξτε την όπως ο Άκης
Του Αγίου Φανουρίου σήμερα και σας έχουμε την τέλεια συνταγή για φανουρόπιτα
Η φανουρόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της ελληνικής κουζίνας και προσφέρεται ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου. Με την προσφορά της , οι πιστοί ζητούν τη «φανέρωση» αντικειμένων ή ανθρώπων ή γενικά να βρουν κάτι που ψάχνουν.
Φτιάξτε τη δική σας παραδοσιακή φανουρόπιτα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
- 375 γρ. σπορέλαιο
- 375 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 120 γρ. καρύδια
- 75 γρ. σταφίδες, (προαιρετικά)
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com