Σας αρέσει το ραβανί; Αυτήν την ιδιαίτερη και εναλλακτική συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε. Φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό με αποξηραμένα σύκα, καρότα και σπιτική σάλτσα καραμέλας.
Υλικά:
Για το ραβανί
- 120 γρ. σύκα, αποξηραμένα
- 250 γρ. νερό, βραστό
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 200 γρ. καρότα, τριμμένα
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο, για το ταψί
- αλεύρι γ.ο.χ., για το ταψί
Για τη σάλτσα
- 200 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com