Ομελέτα σουφλέ με πιπεριές, τυρί και αλλαντικά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ομελέτα σουφλέ με πιπεριές, τυρί και αλλαντικά

Φτιάξτε μία εναλλακτική ομελέτα στον φούρνο, χορταστική και πεντανόστιμη με πιπεριές, τυρί, ζαμπόν και μπαχαρικά.

Υλικά:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 300 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
  • 220 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 αβγά, μέτρια
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved