Πικάντικο ρύζι παντζαριού - Η συνταγή για να το φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο ριζότο με παντζάρια, πιπεριά τσίλι και χυμό λεμονιού. Έτοιμο σε μόνο 30 λεπτά!
Υλικά:
- 1 λίτρο ζωμό, λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 25 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. κύμινο, σε κόκκους
- 2 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ), χτυπημένους
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 2 παντζάρια, μεγάλα με κοτσάνια και φύλλα
- 1/2-1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com