Γεμιστά μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο με ρεβίθια

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Γεμιστά μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο με ρεβίθια

Λαχταριστό μπούτι κοτόπουλο στη γάστρα με ρεβίθια και γέμιση με λιαστή ντομάτα και τυρί μετσοβόνε.

Υλικά:

  • 1.200 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο κότας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. νερό
  • 600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. μετσοβόνε
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ρίγανη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved