Γεμιστά μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο με ρεβίθια
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Λαχταριστό μπούτι κοτόπουλο στη γάστρα με ρεβίθια και γέμιση με λιαστή ντομάτα και τυρί μετσοβόνε.
Υλικά:
- 1.200 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 στικ σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο κότας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. μέλι
- 500 γρ. νερό
- 600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
Για τη γέμιση
- 200 γρ. μετσοβόνε
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σως
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι
- ρίγανη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com