Φτιάξτε τις πιο τραγανές κροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί. Ιδανικές και για το σνακ το παιδιών στο σχολείο.
Υλικά:
Για τον πουρέ
- 250 ml νερό
- 250 ml γάλα
- 1 κύβο λαχανικών
- 125 γρ. πουρέ πατάτας, έτοιμο σε σκόνη
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 3 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- πιπέρι
- 2 κρόκους
Για το πανάρισμα
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2-3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και αραιωμένα με μία 2 κ.σ. νερό
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σαλάτα & το dressing
- 1/2 κιλό λόλα, πράσινη
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- σουσάμι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com