Κροκέτες με ζαμπόν και τυρί - Τα παιδιά θα τις λατρέψουν

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε τις πιο τραγανές κροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί. Ιδανικές και για το σνακ το παιδιών στο σχολείο.

Υλικά:

Για τον πουρέ

  • 250 ml νερό
  • 250 ml γάλα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 125 γρ. πουρέ πατάτας, έτοιμο σε σκόνη
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 3 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • πιπέρι
  • 2 κρόκους

Για το πανάρισμα

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2-3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και αραιωμένα με μία 2 κ.σ. νερό
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα & το dressing

  • 1/2 κιλό λόλα, πράσινη
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • σουσάμι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved