Η συνταγή για τα κλασικά δίχρωμα κουλουράκια
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε εύκολα και νόστιμα δίχρωμα κουλουράκια, ιδανικά για πρωινό ή για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο.
Υλικά:
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. μαργαρίνη
- 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 50 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. γάλα
- 2 αβγά
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 2 λοβούς βανίλιας
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ., χωρισμένο σε δύο μέρη
- 1 αβγό, για άλειμμα
- 4 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. νερό, καυτό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com