Φλωρεντίνες με πορτοκάλι και αμύγδαλα - Εύκολο γλυκό σε 30 λεπτά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Οι φλωρεντίνες είναι ένα τραγανό και πεναντόστιμο γλυκό που λέγεται ότι χρησιμοποιούσε η Μαρία Αντουανέτα ως βάση σε πολλές από τις τρούρτες που τις άρεσαν.

Οι συνταγές για να τις φτιάξετε ποικίλουν και σήμερα ο Άκης μας δείχνει τη δική του με πορτοκάλι και αμύγδαλα.

Υλικά:

  • σπορέλαιο, για τα ταψιά
  • 2 ασπράδια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 260 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • νερό

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved