Τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη
Φθινοπωρινό γλυκό με υπέροχη γεύση.
Σας αρέσουν οι τάρτες; Αυτή τη συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε. Φτιάξτε μία λαχταρτισή τάρτα με τραγανή, σπιτική ζύμη και κρεμώδη γέμιση με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. βούτυρο, ανάλατο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 1 αβγό
Για την κρέμα
- 8 αβγά
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- μαρμελάδα πορτοκάλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com