Αλμυρό cheesecake με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο.
Ποιος είπε ότι το cheesecake μπορεί να είναι μόνο γλυκό; Φτιάξτε ένα λαχταριστό ορεκτικό με βάση από φρυγανιά και βούτυρο και πλούσια γέμιση με μανιτάρια, γιαούρτι και καρύδια.
Υλικά:
Για τη βάση
- 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για τη γέμιση
- 300 γρ. άγρια μανιτάρια
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, ή 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αβγά, μέτρια
Για το σερβίρισμα
- φύλλα θυμαριού
- φέτες ψωμί, ξεροψημένες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com