Καλτσόνε με κιμά - Ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Σπιτική συνταγή για ιταλικά calzone με μοσχαρίσιο κιμά και κρυμμένα λαχανικά.
Υλικά:
Για τον κιμά
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
- 100 γρ. μανιτάρια champignon
- 750 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 50 γρ. φακές
- 250 γρ. νερό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τα καλτσόνε
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
- 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 2 κ.σ. νερό
Δείτε τη διαδιακασία στο akipsetretzikis.com