Τάρτα με λεμόνι και raspberries από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα πρωτότυπο γλυκό με ιδιαίτερη γεύση.

Συνταγή για δίχρωμη γλυκιά τάρτα με lemon curd, πουρέ raspberry και σπιτική ζύμη.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη lemon curd

  • 2,5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους

Για τη στρώση raspberries

  • 400 γρ. πουρέ raspberry, κτψ
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. αγάρ αγάρ

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved