Συνταγή για νόστιμα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από τα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο.
Είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορούν να τη φτιάξουν ακόμα και εκείνοι που ξέρουν να μαγειρεύουν μόνο τοστ.
-1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
-3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
-λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
-1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
-1 κουτ. σούπας κακάο
-2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
-1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
-2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
-1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
-τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια). Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού! Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρούφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.