Ρεβιθόρυζο: Σούπερ θρεπτικό και εύκολο φαγητό για παιδιά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε σε λιγοτερο από μία ώρα ένα χορταστικό και πολύ νόστιμο πιάτο με ρεβίθια, ρύζι και μπαχαρικά. Τα παιδιά μπορούν να το πάρουν και σε ταπεράκι στο σχολείο.
Υλικά:
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 800 γρ. νερό
- 600 γρ. ρεβίθια
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com