Κέικ πατάτας με μαρμελάδα - Πώς θα το φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Μία εύκολη συνταγή για cake από πατάτες με επικάλυψη μαρμελάδας φράουλα, ινδοκάρυδο και φιστίκια Αιγίνης. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη, +έξτρα για το ταψί
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου +έξτρα για το ταψί
- 250 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
- 1 κ.σ. γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αβγά, μέτρια
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
- 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com