Αφράτο cheesecake λεμόνι που λιώνει στο στόμα
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το πιο εύκολο και νόστιμο cheesecake με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα λεμονιού, είναι αυτό που θα φτιάξετε ακολουθώντας τη συγκεκριμένη συνταγή. Ειδικά σε όσους αρέσει η γεύση του λεμονιού, θα γίνει το αγαπημένο τους γλυκό.
Για τη βάση
10 μπισκότα γεμιστά, με λεμόνι, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για lemon curd
1 αβγό
1 κρόκο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη γέμιση
60 γρ. χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
3 γρ. φύλλα ζελατίνης
600 γρ. τυρί κρέμα, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ. και μαλακωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com