Μοσχάρι με βασιλικό και τσίλι στο τηγάνι
Νόστιμο και ιδιαίτερο στη γεύση φαγητό.
Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα ( αλλά όχι στα …τυφλά) αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μοσχάρι σε μπουκίτσες μαγειρεμένο στο τηγάνι! Αξίζει τον κόπο.
Υλικά
- 500 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 5 χλστ.
- 15 ml σάλτσα σόγιας
- 25 ml fish sauce
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2-4 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 5 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 4 φύλλα λάιμ, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες (τις κόβουμε αφού αφαιρέσουμε το κεντρικό νεύρο) + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com