Σοκολατένια brownies με νουτέλα ή μερέντα
Και ποιος δεν λατρεύει την νόστιμη και ρευστή πραλίνα σοκολάτας και φουντουκιού;
Φανταστείτε πόσο νόστιμα θα είναι τα brownies που έχουν διπλή πραλίνα.
Σίγουρα είναι μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και σε 10 λεπτά θα έχει εξαφανιστεί από το τραπέζι σας.
Υλικά για 6 διπλά κομμάτια:
250γρ, νουτέλα ή μερέντα και ακόμη λίγη για την σύνθεση
260γρ. ζάχαρη
4 αυγά
150γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο για τρία λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε τη νουτέλα και στο τέλος το αλεύρι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 20*30 εκ, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Σύνθεση: κόβουμε τα μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια των 5εκ. Αλείφουμε τα μισά κομμάτια με νουτέλα και τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, φτιάχνοντας μικρά σοκολατένια σαντουιτσάκια.