Με τις έξτρα φράουλες, τα παιδιά θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους.
Ακολουθήστε τη παρακάτω νόστιμη συνταγή για να τους ξετρελάνετε όλους.
Θα χρειαστείτε:
1/2 λίτρο γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα φύλλα ζελατίνης
1/2 κούπα ζάχαρη
500 γρ. φράουλες
χυμό μισού λεμονιού
1/2 κούπα ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε και τη διαλύουμε στο μίγμα του γάλακτος με τη ζάχαρη και την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε φορμάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Για την σως καθαρίζουμε τις φράουλες και τις αλέθουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ξεφορμάρουμε την πανακότα και σερβίρουμε με λίγη από τη σως φράουλας.