Φτιάξτε σοκολατένια cupcakes με γλυκόξινη γέμιση από τυρί κρέμα, βανίλια και ζάχαρη άχνη. Ένα λαχταριστό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο σπίτι.
Υλικά:
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. νερό, βραστό
- 40 γρ. κακάο
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίος σε σκόνη
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 120 γρ. κουβερτούρα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com