Πατατάτο: Φθινοπωρινό φαγητό με πατάτες και κατσικάκι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα παραδοσιακό νησιώτικο πιάτο με κατσικάκι κοκκινιστό και πατάτες στην κατσαρόλα.
Υλικά:
- 2 κιλά κατσίκι, μπούτι σε μερίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κύβο κότας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 600 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- μαϊντανό
- φέτα
- ρίγανη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com