Ατομική μπουγάτσα με κρέμα και δύο σοκολάτες - Το τέλειο γλυκό σνακ

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε την αγαπημένη παραδοσιακή μπουγάτσα σε ατομικό μέγεθος και προσθέτοντας δύο σοκολάτες για ένα ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Ένα γλυκό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο σπίτι.

Υλικά:

Για 8 ατομικές μπουγάτσες

  • 24 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. βούτυρο, γάλακτος λιωμένο για άλειμμα

Για την κρέμα

  • 1.400 γρ. γάλα
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 155 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά, μεγάλα
  • 4 κρόκους
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/4 πορτοκάλι

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. γάλα, ζεστό

Για το γαρνίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved