Ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα κόλιανδρου
Μια διαφορετική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Σπιτική συνταγή για ζουμερές φτερούγες στον φούρνο και καυτερή σάλτσα! Στα παιδιά σερβίρετε τις φτερούγες με ή χωρίς τη σάλτσα αν δεν τους αρέσουν οι καυτερές γεύσεις.
Υλικά
Για τις φτερούγες
• 4 φτερούγες κοτόπουλου
• 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
• 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
• 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
• 1/2 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
• πιπέρι
• 1 κ.σ. μαϊντανό
Για τη σάλτσα
• 1/2 πιπεριά τσίλι, πράσινη
• 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
• ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
• 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
• 100 γρ. μαγιονέζα
• 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• αλάτι
• πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com