Τα χειροποίητα ζυμαρικά δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξετε. Ειδικά αν προσέχετε τη διατροφή σας ή αποφεύγετε τη γλουτένη, θα διαπιστώσετε πόσο νόστιμα και υγιεινά είναι.
Για τη ζύμη
• 220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη, από ρύζι και επιπλέον για το άνοιγμα
• 75 γρ. πατάτα, το άμυλο
• 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
• 3 κ.σ. ξανθάνη, σε σκόνη
• 2-3 πρέζες αλάτι
• 4 αβγά, μεγάλα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα ζυμαρικά
• 80 γρ. βούτυρο
• 5-7 φύλλα φασκόμηλου
• παρμεζάνα, τριμμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com