Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι και κανέλα - Πώς θα τη φτιάξετε
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Οι πίτες εκτός νόστιμες είναι και χορταστικές. Σήμερα λοιπόν φτιάξτε μια γλυκιά πίτα με κολοκύθα, ρύζι, κανέλα και γαρίφαλο. Ιδανικό επιδόρπιο αλλά και κυρίως γεύμα.
Για τη γέμιση
- 2 1/2 κιλά κολοκύθα, κίτρινη
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 5 αβγά
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 2-3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα, σε σκόνη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com