Υπέροχη συνταγή για σουτζουκάκια με καστανό βούτυρο και φασκόμηλο
Δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Τα σουτζουκάκια και δη τα μαμαδίστικα, είναι από μόνα τους ξεχωριστά και πεντανόστιμα. Γι΄αυτό και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την κλασσική συνταγή με μαϊντανό και κύμινο.
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
2 κ.γ. κοφτά κύμινο, σκόνη
150 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και στυμμένο καλά
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ., για το αλεύρωμα
Για τη σάλτσα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
240 γρ. κρασί κόκκινο
1 κ.σ. βούτυρο
1 στικ κανέλα
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
100-150 ml νερό
φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
Για το ρύζι
250 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
100 γρ. βούτυρο
φασκόμηλο, 6 φρέσκα φύλλα του, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com