Πώς θα φτιάξετε ψάρι στο αλάτι - Δείτε το μυστικό του Άκη

Ψάρι στο αλάτι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Πώς θα φτιάξετε ψάρι στο αλάτι - Δείτε το μυστικό του Άκη

Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή με λαβράκι στον φούρνο γεμιστό με λεμόνι και φινόκιο και σερβίρουμε με λαδολέμονο!

Συστατικά

Για το λαβράκι

800 γρ. λαβράκι
5 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κιλά αλάτι, ημίχονδρο
4 κλ. δεντρολίβανο
90 γρ. νερό
1 λεμόνι
1 φινόκιο

Για το λαδολέμονο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
30 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

500 γρ. αλμύρα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

ρίγανη
ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved