Πώς θα φτιάξετε ψάρι στο αλάτι - Δείτε το μυστικό του Άκη
Ψάρι στο αλάτι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή με λαβράκι στον φούρνο γεμιστό με λεμόνι και φινόκιο και σερβίρουμε με λαδολέμονο!
Συστατικά
Για το λαβράκι
800 γρ. λαβράκι
5 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κιλά αλάτι, ημίχονδρο
4 κλ. δεντρολίβανο
90 γρ. νερό
1 λεμόνι
1 φινόκιο
Για το λαδολέμονο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
30 γρ. μουστάρδα
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. αλμύρα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com