Δεν τρώνε τα παιδιά κολοκυθάκια; Φτιάξτε αυτό το γλυκό κέικ
Και γλυκό κέικ και με κολοκυθάκια.
Αυτή η συνταγή του τον Άκη Πετρετζίκη για σπιτικό κι αφράτο κέικ με κολοκυθάκια και παπαρουνόσπορο, είναι ξεχωριστή και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Σερβίρετε με γλάσο!
Υλικά
750 γρ. κολοκυθάκια
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
4 αβγά, μέτρια
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
Για το γλάσο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com