Light ζυμαρικά στον φούρνο με σπανάκι και φέτα - Πώς θα τα φτιάξετε
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών σήμερα!
Ένα εναλλακτικό πιάτο με ζυμαρικά που θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν το σπανάκι.
Υλικά:
Για τα ζυμαρικά
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη και το ταψί
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 250 γρ. φέτα
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- φέτα
- ρίγανη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com