Λαχταριστή τάρτα καραμέλας - Πώς θα τη φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Ένα λαχταριστό γλυκό που θα σας ξετρελάνει. Φτιάξτε την πιο καραμελένια τάρτα με τραγανή βάση βουτύρου και βελούδινη κρέμα καραμέλας.
Υλικά:
Για τη βάση
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 550 γρ. γάλα
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα καραμέλας
- ζάχαρη άχνη
- δυόσμο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com