Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια - Θρεπτικό και ιδιαίτερο φαγητό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Οι φακές έχουν μεγάλη διατροφική αξία και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Εάν ψάχενετε ιδιαίτερες συνταγές για να τις μαγειρέψετε, δοκιμάστε την παρακάτω.

Υλικά:

Για το φακόρυζο

  • 2 λίτρα νερό
  • 200 γρ. φακές μαύρες, beluga
  • αλάτι
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 φύλλο δάφνης

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved