Μαγειρέψτε την πανσέτα αλλιώς... Φτιάξτε ένα γλάσο με σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και άλλα μυρωδικά και συνοδέψτε τη με καλαμπόκι ή πατάτες.
Υλικά
Για το γλάσο
150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. σάλτσα σόγιας
20 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι
1 σκ. σκόρδο
Για την πανσέτα
2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο, με δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
καλαμπόκι, βρασμένο
φασόλια, σε κονσέρβα
πατάτες τηγανητές
πιπεριά τσίλι
θυμάρι
αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com