Καραμελωμένη πανσέτα με σιρόπι σφενδάμου στον φούρνο

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Καραμελωμένη πανσέτα με σιρόπι σφενδάμου στον φούρνο

Μαγειρέψτε την πανσέτα αλλιώς... Φτιάξτε ένα γλάσο με σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και άλλα μυρωδικά και συνοδέψτε τη με καλαμπόκι ή πατάτες.

Υλικά

Για το γλάσο

150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. σάλτσα σόγιας
20 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι
1 σκ. σκόρδο

Για την πανσέτα

2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο, με δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

καλαμπόκι, βρασμένο
φασόλια, σε κονσέρβα
πατάτες τηγανητές
πιπεριά τσίλι
θυμάρι
αλάτι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved