Αρακάς κοκκινιστός με πατατούλες στην κατσαρόλα - Νοστιμότατος
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Ο παραδοσιακός λαδερός αρακάς μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος των παιδιών, όμως με λίγη προσπάθεια, φρέσκο ψωμάκι και τυρί φέτα, σίγουρα θα καταφέρετε να τα δελεάσετε να τον δοκιμάσουν.
Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
2 πατάτες
100 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1 λίτρο νερό, βραστό
450 γρ. αρακά Μπάρμπα Στάθης, κατεψυγμένο
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
δυόσμο, λίγο
1 λεμόνι, σε φέτες
ελαιόλαδο, λίγο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com