Πλεξούδα με κρέμα βανίλια και καραμελωμένα καρύδια - Αφράτη και πεντανόστιμη

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Δεν είναι κέικ, ούτε τσουρέκι. Μοσχοβολάει όμως βανίλια και κανέλα που σε συνδυασμό με τα καραμελωμένα καρύδια, αφήνει στο στόμα μια υπέροχη γεύση. Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή την πλεξούδα:

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
9 γρ. μαγιά ξηρή
250 ml γάλα, ζεστό
1 αβγό
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 γαρίφαλο

Για την κρέμα βανίλια

300 ml γάλα, πλήρες
1 αβγό, μεγάλο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλίνη
40 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα καραμελωμένα καρύδια

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml νερό
100 γρ. καρύδια

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved