Συνταγή για νόστιμο και ελαφρύ σουφλέ σπανάκι
Και ας μην είστε λάτρης του συγκεκριμένου χορταρικού, αυτήν την συνταγή θα την αγαπήσετε.
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 αυγό
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. τριμμένο ψωμί
300 ml αποβουτυρωμένο γάλα
2 κ.τ.γ. μαργαρίνη
1 σκελίδα σκόρδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το σπανάκι να σωταριστεί με την μαργαρίνη και το σκόρδο, το οποίο αφαιρούμε όταν το σπανάκι είναι έτοιμο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το αυγό, το τυρί, το ψωμί, γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Τοποθετούμε σε μικρά φορμάκια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.